De Horst Eindhoven

De Horst Eindhoven

Na de renovatie van de buitenzijde van het appartementencomplex De Horst werden wij benaderd door Wooninc om voor de gangen en de lifthallen een interieurontwerp te maken. Het moest duidelijk zijn als men de lift verliet op welke van de 7 verdiepingen men dan is en ook in de gangen moest dat zichtbaar zijn.

Elke verdieping heeft nu een eigen accentkleur en een vergroot schilderij geprint op een akoestisch paneel is direct zichtbaar bij het verlaten van de lift. Bij de entreedeuren van de appartementen komen deze kleuren weer terug en zijn vergrote details uit het gekozen schilderij hangen in de gangen. De vloeren van de gangen hebben een goudgele afwerkingen met hout kleurige vlakken gekregen, dit breekt de lange lengte van de gangen, en in de lifthallen liggen dezelfde houten stroken in visgraatpatroon. De combinatie van de accentkleur, het schilderij en de vloerafwerking geven de gangen een warme uitstraling ondanks de grijze betonstenen wanden.

De verlichting die ook aangepast is en helemaal aan de huidige eisen voldoet is gemonteerd in een akoestisch plafondpanelen, geluidshinder vanuit de gang naar de appartementen is hierdoor stukken verminderd en de gangen lijken hierdoor veel lichter.

Opdrachtgever: Wooninc.
Locatie: Eindhoven
Realisatie: november 2019

Ontwerpteam:

Anet van de Vorst, Erwin Vroegop