Woonvorm Kerckebosch

Woonvorm Kerckebosch

Deze bijzondere woonvorm van Stichting Kwintes biedt huisvesting voor 36 ouderen die hier in een heerlijke rustige groene omgeving gaan wonen.

Leven betekent verandering, verandering is leven. Met alle ups en downs en de daaruit volgende persoonlijke groei. Als een boom die elk jaar opnieuw groene blaadjes maakt, bloeit, verkleurt en haar bladeren weer verliest. Met alle kwaliteiten en hoogtepunten per seizoen.
Deze veranderlijkheid van de seizoenen wilden we graag vertalen naar het interieur. Om het leven te vieren, elk seizoen opnieuw. De frisse belofte van de lente, de zwoele bloei van de zomer, het warme genieten van de herfst en de krachtige rust van de winter.
Per verdieping / woonlaag willen we één seizoen uitlichten. Zodat je, als je het gebouw van beneden naar boven doorloopt, alle seizoenen en woonsferen tegenkomt. In de persoonlijke woonruimtes zullen de seizoenskleuren uiterst subtiel zichtbaar zijn, in de verkeers- en gezamenlijke ruimtes zullen de gekozen sferen duidelijker zichtbaar zijn.

Opdrachtgever: Stichting Kwintes
Locatie: Zeist
Realisatie: juni 2017

Ontwerpteam: Anet van de Vorst, Iris Rutten